|
Jag vet att jag lovade igår att ge er en smakresumé efter min matlagning igår. Och jag har bara ett ord att säga, amacing. Helt fucking underbart. Det var så satans gott. Jag förstår verkligen inte hur det gick till men det gick. Jag är fortfarande chockad. *ler* Bara för att vara en bra vän så delar jag med mig av receptet så fler kan prova på:
Tonfiskgratäng
Ingredienser:
2-3 dl kokt Ris En Bit Purjolök Färska Champinjoner 2 dl Creme Fraishe/Gräddfil 1 dl Chilisås 1 dl Lättmjölk 1 burk tonfisk i vatten Riven ost Olivolja
Du sätter ugnen på 225 grader. Smörjer en ugnsform (inte en för stor sådan) med lite olja. Kokar riset och lägger i botten på formen. Steker champinjonerna och purjolöken i lite olja tills den är genomstekt. Strör blandningen över riset i formen. Öppnar burken med tonfisk och smular ner den över champinjonerna och purjon. Blandar creme fraishen/gräddfilen med mjölken och chilisåsen och häller den sen över allt i formen. Avslutar med ett lager ost innan du ställer in den i ugnen i 20 minuter.
Grattis, du har lyckats göra en GI-vänlig och god måltid!
Personligen så ser jag detta som ett givet recept som kommer återkomma hemma hos mig. Anledningen är att det var mycket enkelt att tillaga, dvs, tog inte så lång tid. Och sen att man lyckas med en fiskrätt som i slutändan är smaklig och inte för fiskig. Kanske ett bra tips till de som har småbarn? Vem vet.
Nåväl, nu är det en halvtimme kvar tills jag ska köra stenhårt på Morgan igen. Har dock inte bestämt mig vad jag ska se på tv denna gången. Någon som har något bra förslag så dela gärna med er. Funderar på att ta ett avsnitt i taget av typ Seinfeld eller så. Men risken är att jag har sett avsnittet och inte blir så taggad. Nja, vi får se. |
|